[:ca]Salut materno-infantil de la població migrant[:es]Salud materno-infantil de la población migrante[:]

oct. - 19
2021

[:ca]Salut materno-infantil de la població migrant[:es]Salud materno-infantil de la población migrante[:]

[:ca]Compromeses amb el barri, compromeses amb la salut comunitària.

Dimecres 13 d’octubre, Diàlegs de Dona va tenir una interessant conversa sobre maternitat i primera infància amb la Gemma Ricós (directora de Pediatria de Drassanes), Georgina Picas (coordinadora del programa d’Atenció Salut Sexual i Reproductiva), Laia Cantó (llevadora de l’Hospital del Mar) i, com a conductora de la Taula, Mercè Amor, coordinadora de les Aules d’Acollida de Diàlegs. Van sortir temes que cal tenir en compte per a millorar l’atenció a les dones migrants i els seus fills: les diferències culturals, la solitud de la dona en un moment molt important de la seva vida, però sobretot, el que va quedar palès és que la barrera idiomàtica és un dels principals esculls que cal solucionar.

Un cop més, la feina que es fa a les aules de formació sociolingüística és imprescindible perquè la població nouvinguda es trobi bé en el nou país i trenqui el seu aïllament.

Cal cuidar més a les entitats socials que empoderen i fan més independents a les dones!

[:es]Comprometidas con el barrio, comprometidas con la salud comunitaria.

El miércoles 13 de octubre, Diàlegs de Donar tuvo una interesante conversación sobre maternidad y primera infancia con el Gemma Ricós (directora de pediatría del Centro de Salud Drassanes), Georgina Picas (coordinadora del programa de Atención de Salud Sexual y Reproductiva), Laia Cantó (comadrona del Hospital del Mar) y, como conductora de la mesa, Mercè Amor, coordinadora de las aulas de acogida de Diàlegs de Dona. Salieron temas que hay que tener en cuenta para mejorar la atención a las mujeres migrantes y a sus hijos: las diferencias culturales, la soledad de la mujer en un momento tan importante de su vida, pero sobre todo, lo que quedó patente es que la barrera idiomática es uno de los principales escollos que hay que solucionar.

Una vez más, el trabajo que se hace en las aulas de formación sociolingüística es imprescindible para que la población recién llegada se sienta a gusto en el nuevo país y rompa su aislamiento.

Hay que cuidar más a las entidades sociales que empoderan y hacen más independientes a las mujeres!

 [:]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *