Què oferim

Classes de llengua i coneixement de l’entorn, sortides culturals i de convivència, diferents tallers i xerrades d’interès per a les dones, activitats per intercanviar sabers entre veïnes de diferents orígens… Tot amb l’objectiu d’aconseguir la seva progressiva integració com a veïnes i ciutadanes.


Ens comuniquem i coneixem l’entorn…

Classes de llengua i coneixement de l’entorn

L’aprenentatge de les llengües és l’eix que vertebra el nostre espai, l’element fonamental  per facilitar l’adaptació al país d’acollida. Només assolint competències bàsiques per a la comunicació podem establir diàlegs i aconseguir els nostres objectius.

Llengua d’acollida, classes dinàmiques i participatives amb materials molt visuals creats pel nostre equip docent. Totes les professores són voluntàries amb experiència en l’ensenyament de la llengua.

Sigui quina sigui la nostra activitat:  tallers, preparació de sortides culturals, intercanvi amb altres grups de dones, participació en el  barri… l’aprenentatge de la llengua hi és present.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

 • Cursos de llengua

Castellà: Nivell Inicial (A1.1), nivell Bàsic (A1.2) i nivell Mitjà (A2.1)

Català: Nivell Inicial (A1.1)

Anglès: Nivell Inicial (A1.1)

Alfabetització: Castellà i Català

Coneixem… la societat d’acollida 

L’aprenentatge de la llengua  facilita  el coneixement de diferents aspectes  del funcionament de la societat d’acollida. Tant en el que fa referència a les pautes o codis socials, relacions familiars, maneres de pensar i viure.  Com també aspectes més pràctics i quotidians com poden ser:

 • El funcionament del sistema educatiu, participació dels pares i mares a la vida escolar…
 • Les normatives  bàsiques  de convivència ciutadana i veïnal, el reciclatge de residus, ocupació de l’espai públic…
 • El funcionament del  sistema sanitari català, com i quan s’han de fer servir els diferents serveis sanitaris, primers auxilis… Relacionat amb la salut, treballem hàbits per a una vida saludable a través de xerrades sobre alimentació, salut sexual i reproductiva, etc., i tallers de gimnàstica correctiva.

Coneixem… i estimem el nostre barri i la nostra ciutat

És important conèixer el territori. Començar pel mateix barri, saber els serveis que ens ofereix, conèixer els indrets especials per passejar, per admirar, per gaudir. Fer que allò que ens és estrany resulti familiar… fer dels  carrers, places, parcs…. quelcom nostre. És per això que com a mínim cada dos mesos preparem i realitzem una sortida.

Algunes propostes són:

Dialoguem i participem…

Dialoguem entre nosaltres les dones i participem com a veïnes i ciutadanes de ple dret

Coincidint amb el calendari anual coneixem també altres aspectes de la societat d’acollida com són les seves festes i tradicions especialment aquelles més viscudes a les escoles, al carrer i al barri.

  • Festa de Tots Sants, la Castanyada (unim cultures: els panellets i els pastissos àrabs)
  • Festes de Nadal  (unim cultures: busquem aspectes comuns de les festes d’altres cultures com Aid al-Adha, el Diwali…)
  • Carnestoltes, la festa al carrer i a les escoles
  • Festa de Sant Jordi
  • Festa de Sant Joan
  • Festa de La Mercè
  • El Festival de Cultura Raval(s)

Dialoguem… som dones i som veïnes

Podem dialogar de moltes maneres, buscar entre dones diverses punts d’interès comú i en trobarem molts. Ens entendrem intercanviant sabers entre nosaltres, una manera segura de salvar barreres, d’acostar-nos i d’entendre  que som iguals encara que també som diferents. Els diferents diàlegs faran que la nostra percepció de l’altre canviï i tots i totes ens sentirem partícips d’un projecte comú.

A partir dels casals de gent gran i dels centres cívics i culturals proposem i proposarem aquests intercanvis

Participem… som dones i som veïnes

Hi ha dates emblemàtiques que conviden a la reflexió conjunta i a la participació. Amb les diferents entitats del barri i ciutat treballem a les aules per després participar en el carrer a la celebració de les següents jornades i festes:

 • 25 de Novembre Dia Internacional contra la Violència envers les dones
 • 30 gener Dia Internacional  de la No-Violència i la Pau
 • 8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora
 • 23 abril Dia de Sant Jordi

El foment de la participació té com a objectiu donar poder a les dones, fer-les sentir-se més segures en el nou territori. Les hi convida a ocupar l’espai públic sense por, a fer-se visibles i a sentir-se una veïna més.

15 Replies to “Què oferim”

 1. Hola Merce soc la Romi! m’agrada tot lo que feu, si necesites ajudar amb el frances, o amb iniciació a internet, per exemple ensenyar a crea correos, algun blog, o xarxes socials, (pot ser ja ho feu aixo?), pero si puc m’agradaría colaborar organitzant-me el temps, podem parlar

  1. Romi, moltes gràcies pel teu oferiment!!! És gràcies a la gent que com tu colabora desinteressadament amb la nostra associació que podem fer tantes coses.
   Un dels nostres objectius és montar una aula d’informàtica però per espai i pressupost no és possible de moment.
   No obstant ens agradaria molt que ens vinguessis a conèixer. Segur que d’una manera o altra ens podries donar un cop de mà. Si vols, pots trucar-nos al 665 875 483 i quedem per veure’ns.
   Una abraçada!!

 2. Hola!
  M’encanta el que feu i com ho expliqueu!
  Formo part d’una associació que es diu Rotaract i estem portant a terme diversos projectes de voluntariat, així que si necessiteu a voluntaris per temes de classes o d’acompanyament, feu-nos-ho saber i estarem encantats de col·laborar.
  També m’agradaria convidar-vos a un acte que hi haurà divendres 1 d’abril a l’Espai Jove la Fontana, que jo presentaré, perquè és el dia de la Terra de Palestina. Ens agradaria molt tenir-vos allà!
  Moltes gràcies per la vostra feina 🙂

 3. Hola Mercé, soy Beni Melero. Me interesaría hacer una visita a vuestra Asociación para conocer in situ vuestros proyectos. Desearía realizar algún trabajo voluntario. Soy profesor de Castellano e historiador. Podría crear algún itinerario por la ciudad o impartir algunas clases. Mi teléfono es 659 41 78 97 y mi e-mail benimele@hotmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *