[:ca]
Classes de llengua i coneixement de l’entorn, sortides culturals i de convivència, diferents tallers i xerrades d’interès per a les dones, activitats per intercanviar sabers entre veïnes de diferents orígens… Tot amb l’objectiu d’aconseguir la seva progressiva integració com a veïnes i ciutadanes.
Ens comuniquem i coneixem l’entorn…
Classes de llengua i coneixement de l’entorn
L’aprenentatge de les llengües és l’eix que vertebra el nostre espai, l’element fonamental per facilitar l’adaptació al país d’acollida. Només assolint competències bàsiques per a la comunicació podem establir diàlegs i aconseguir els nostres objectius.
Llengua d’acollida, classes dinàmiques i participatives amb materials molt visuals creats pel nostre equip docent. Totes les professores són voluntàries amb experiència en l’ensenyament de la llengua.
Sigui quina sigui la nostra activitat: tallers, preparació de sortides culturals, intercanvi amb altres grups de dones, participació en el barri… l’aprenentatge de la llengua hi és present.
-
Cursos de llengua
Castellà: Nivell Inicial (A1.1), nivell Bàsic (A1.2) i nivell Mitjà (A2.1)
Català: Nivell Inicial (A1.1)
Anglès: Nivell Inicial (A1.1)
Alfabetització: Castellà i Català
Coneixem… la societat d’acollida
L’aprenentatge de la llengua facilita el coneixement de diferents aspectes del funcionament de la societat d’acollida. Tant en el que fa referència a les pautes o codis socials, relacions familiars, maneres de pensar i viure. Com també aspectes més pràctics i quotidians com poden ser:
- El funcionament del sistema educatiu, participació dels pares i mares a la vida escolar…
- Les normatives bàsiques de convivència ciutadana i veïnal, el reciclatge de residus, ocupació de l’espai públic…
- El funcionament del sistema sanitari català, com i quan s’han de fer servir els diferents serveis sanitaris, primers auxilis… Relacionat amb la salut, treballem hàbits per a una vida saludable a través de xerrades sobre alimentació, salut sexual i reproductiva, etc., i tallers de gimnàstica correctiva.
Coneixem… i estimem el nostre barri i la nostra ciutat
És important conèixer el territori. Començar pel mateix barri, saber els serveis que ens ofereix, conèixer els indrets especials per passejar, per admirar, per gaudir. Fer que allò que ens és estrany resulti familiar… fer dels carrers, places, parcs…. quelcom nostre. És per això que com a mínim cada dos mesos preparem i realitzem una sortida.
Algunes propostes són:
- Mercat de la Boqueria
- Biblioteca de la Santa Creu i Sant Pau
- Plaça de Sant Jaume i Catedral
- Museu Marítim
- Parc de la Ciutadella
- Parc Güell
- Sagrada Família
- Laberint d’Horta
- Rosaleda del Parc de Cervantes
- Parlament de Catalunya
- Ajuntament de Barcelona
- Palau Güell
- Gran Teatre de Liceu
- Zoo de Barcelona
Dialoguem i participem…
Dialoguem entre nosaltres les dones i participem com a veïnes i ciutadanes de ple dret
Coincidint amb el calendari anual coneixem també altres aspectes de la societat d’acollida com són les seves festes i tradicions especialment aquelles més viscudes a les escoles, al carrer i al barri.
-
- Festa de Tots Sants, la Castanyada (unim cultures: els panellets i els pastissos àrabs)
- Festes de Nadal (unim cultures: busquem aspectes comuns de les festes d’altres cultures com Aid al-Adha, el Diwali…)
- Carnestoltes, la festa al carrer i a les escoles
- Festa de Sant Jordi
- Festa de Sant Joan
- Festa de La Mercè
- El Festival de Cultura Raval(s)
Dialoguem… som dones i som veïnes
Podem dialogar de moltes maneres, buscar entre dones diverses punts d’interès comú i en trobarem molts. Ens entendrem intercanviant sabers entre nosaltres, una manera segura de salvar barreres, d’acostar-nos i d’entendre que som iguals encara que també som diferents. Els diferents diàlegs faran que la nostra percepció de l’altre canviï i tots i totes ens sentirem partícips d’un projecte comú.
A partir dels casals de gent gran i dels centres cívics i culturals proposem i proposarem aquests intercanvis
- Casal de Gent Gran Josep Trueta
- Casal de Gent Gran Josep Tarradellas
- Residència Assistida per a Gent Gran Mil·lenari
- Casal de Barri Folch i Torres
- Centre Cívic Drassanes
Participem… som dones i som veïnes
Hi ha dates emblemàtiques que conviden a la reflexió conjunta i a la participació. Amb les diferents entitats del barri i ciutat treballem a les aules per després participar en el carrer a la celebració de les següents jornades i festes:
- 25 de Novembre Dia Internacional contra la Violència envers les dones
- 30 gener Dia Internacional de la No-Violència i la Pau
- 8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora
- 23 abril Dia de Sant Jordi
El foment de la participació té com a objectiu donar poder a les dones, fer-les sentir-se més segures en el nou territori. Les hi convida a ocupar l’espai públic sense por, a fer-se visibles i a sentir-se una veïna més.[:es]Clases de lengua y conocimiento del entorno, salidas culturales y de convivencia, diferentes talleres y charlas de interés para las mujeres, actividades para intercambiar saberes entre vecinas de diferentes orígenes… Todo con el objetivo de conseguir su progresiva integración como vecinas y ciudadanas.
Nos comunicamos y conocemos el entorno…
Clases de lengua y conocimiento del entorno
El aprendizaje de las lenguas es el eje que vertebra nuestro espacio, el elemento fundamental para facilitar la adaptación al país de acogida. Solo logrando competencias básicas para la comunicación podemos establecer diálogos y conseguir nuestros objetivos.
Lengua de acogida, clases dinámicas y participativas con materiales muy visuales creados por nuestro equipo docente. Todas las profesoras son voluntarias con experiencia en la enseñanza de la lengua.
Sea cual sea nuestra actividad: talleres, preparación de salidas culturales, intercambio con otros grupos de mujeres, participación en el barrio… el aprendizaje de la lengua está presente.
-
Cursos de lengua
Castellano: Nivel Inicial (A1.1), nivel Básico (A1.2) y nivel Medio (A2.1)
Catalán: Nivel Inicial (A1.1)
Inglés: Nivel Inicial (A1.1)
Alfabetización: Castellano y Catalán
Conocemos… la sociedad de acogida
El aprendizaje de la lengua facilita el conocimiento de diferentes aspectos del funcionamiento de la sociedad de acogida. Tanto en lo que hace referencia a las pautas o códigos sociales, relaciones familiares, maneras de pensar y vivir, como también aspectos más prácticos y cotidianos como pueden ser:
- El funcionamiento del sistema educativo, participación de los padres y madres en la vida escolar…
- Las normass básicas de convivencia ciudadana y vecinal, el reciclaje de residuos, ocupación del espacio público…
- El funcionamiento del sistema sanitario catalán, cómo y cuándo se tienen que usar los diferentes servicios sanitarios, primeros auxilios,… Relacionado con la salud, trabajamos hábitos para una vida saludable a través de charlas sobre alimentación, salud sexual y reproductiva, etc, y talleres de gimnasia correctiva.
Conocemos…. y queremos nuestro barrio y nuestra ciudad
Es importante conocer el territorio. Empezar por el mismo barrio, saber los servicios que nos ofrece, conocer los lugares especiales para pasear, para admirar, para disfrutar. Hacer que aquello que nos es extraño resulte familiar… hacer de las calles, plazas, parques…. algo nuestro. Es por eso que como mínimo cada dos meses preparamos y realizamos una salida.
Algunas propuestas son:
- Mercado de la Boquería
- Biblioteca de la Santa Creu i Sant Pau
- Plaça de Sant Jaume y Catedral
- Museu Marítimo
- Parque de la Ciutadela
- Parque Güell
- Sagrada Familia
- Laberinto de Horta
- Rosaleda del Parque de Cervantes
- Parlamento de Catalunya
- Ayuntamiento de Barcelona
- Palu Güell
- Gran Teatro del Liceu
- Zoo de Barcelona
Dialogamos y participamos…
Dialogamos entre nosotras las mujeres y participamos como vecinas y ciudadanas de pleno derecho
Coincidiendo con el calendario anual conocemos también otros aspectos de la sociedad de acogida como sus fiestas y tradiciones, especialmente aquellas más vividas en las escuelas, en la calle y en el barrio.
-
- Fiesta de Todos los Santos, la castañada (unimos culturas: los panellets y los pasteles árabes)
- Fiestas de Navidad (unimos culturas: buscamos aspectos comunes de las fiestas de otras culturas como Aid al-Adha, el Diwali…)
- Carnaval, la fiesta en la calle y los colegios
- Fiesta de Sant Jordi
- Fiesta de San Juan
- Fiesta de Todos los Santos
- Fiesta de La Mercè
- El Festival de Cultura Raval(s)
Dialogamos… somos mujeres y somos vecinas
Podemos dialogar de muchas maneras, buscar entre mujeres puntos de interés común, y encontraremos muchos. Nos entenderemos intercambiando saberes entre nosotras, una manera segura de salvar barreras, de acercarnos y entender mútuamente que somos iguales aunque también somos diferentes. Los diferentes diálogos harán que nuestra percepción del otro cambie y todos y todas nos sentiremos partícipes de un proyecto común.
A partir de los casales de gente mayor y de los centros cívicos y culturales proponemos y propondremos estos intercambios
- Casal de Gent Gran Josep Trueta
- Casal de Gent Gran Josep Tarradellas
- Casal de gent gran El Mil·lenari
- Casal de Barri Folch i Torres
- Centre Cívic Drassanes
Participamos… somos mujeres y somos vecinas
Hay fechas emblemáticas que invitan a la reflexión conjunta y a la participación. Con las diferentes entidades del barrio y ciudad trabajamos en las aulas para después participar en la calle en la celebración de las siguientes jornadas y fiestas:
- 25 de Noviembre Día Internacional contra la Violencia hacia las mujeres
- 30 enero Día Internacional de la No-Violencia y La Paz
- 8 de marzo Día Internacional de la Mujer trabajadora
- 23 abril Día de Sant Jordi
El fomento de la participación tiene como objetivo empoderar a las mujeres, hacerlas sentirse más seguras en el nuevo territorio. Se las invita a ocupar el espacio público sin miedo, a hacerse visibles y a sentirse una vecina más.[:]
Hola Merce soc la Romi! m’agrada tot lo que feu, si necesites ajudar amb el frances, o amb iniciació a internet, per exemple ensenyar a crea correos, algun blog, o xarxes socials, (pot ser ja ho feu aixo?), pero si puc m’agradaría colaborar organitzant-me el temps, podem parlar
Romi, moltes gràcies pel teu oferiment!!! És gràcies a la gent que com tu colabora desinteressadament amb la nostra associació que podem fer tantes coses.
Un dels nostres objectius és montar una aula d’informàtica però per espai i pressupost no és possible de moment.
No obstant ens agradaria molt que ens vinguessis a conèixer. Segur que d’una manera o altra ens podries donar un cop de mà. Si vols, pots trucar-nos al 665 875 483 i quedem per veure’ns.
Una abraçada!!
Et trucare! cap al febrer, m’agradará coneixer el vostre espai,una abraçada!
Romi
Quiero inscribirme
Hola.
Para información por favor ponte en contacto con nosotros a través del mail o el teléfono:
info.dialegsdona@gmail.com
(+34) 665 875 483
Muchas gracias
Queiro puntar wn casteallano nivel (A2.1)
Hola!
M’encanta el que feu i com ho expliqueu!
Formo part d’una associació que es diu Rotaract i estem portant a terme diversos projectes de voluntariat, així que si necessiteu a voluntaris per temes de classes o d’acompanyament, feu-nos-ho saber i estarem encantats de col·laborar.
També m’agradaria convidar-vos a un acte que hi haurà divendres 1 d’abril a l’Espai Jove la Fontana, que jo presentaré, perquè és el dia de la Terra de Palestina. Ens agradaria molt tenir-vos allà!
Moltes gràcies per la vostra feina 🙂
Hola Rita,
moltes gràcies pel missatge! Ens veïem l’1 d’abril!
Hola Mercé, soy Beni Melero. Me interesaría hacer una visita a vuestra Asociación para conocer in situ vuestros proyectos. Desearía realizar algún trabajo voluntario. Soy profesor de Castellano e historiador. Podría crear algún itinerario por la ciudad o impartir algunas clases. Mi teléfono es 659 41 78 97 y mi e-mail benimele@hotmail.com.
hola
que tal?
me gustaría hacer un voluntariado
muchas gracias
un saludo
Hola.
Para información por favor ponte en contacto con nosotros a través del mail o el teléfono:
info.dialegsdona@gmail.com
(+34) 665 875 483
Muchas gracias
I just want to know how i get addmission in the school.
Please, contact us.
Email: info.dialegsdona@gmail.com
Phone number:(+34) 665 875 483
Inglés básico curso estoy interesada
Hola.
Para información por favor ponte en contacto con nosotros a través del mail o el teléfono:
info.dialegsdona@gmail.com
(+34) 665 875 483
Muchas gracias