Classes de llengua i coneixement de l’entorn, sortides culturals i de convivència, diferents tallers i xerrades d’interès per a les dones, activitats per intercanviar sabers entre veïnes de diferents orígens… Tot amb l’objectiu d’aconseguir la seva progressiva integració com a veïnes i ciutadanes.

Ens comuniquem… classes de llengua i coneixement de l’entorn

L’aprenentatge de la llengua  és l’eix que vertebra el nostre espai,  l’element  fonamental  per facilitar l’adaptació al país d’acollida. Només assolint competències  bàsiques per la comunicació podem establir diàlegs i aconseguir els nostres objectius.

Llengua d’acollida, classes dinàmiques i participatives amb materials molt visuals creats pel nostre equip docent. Totes les professores són voluntàries amb experiència en l’ensenyament de la llengua.

Sigui quina sigui la nostra activitat:  tallers, preparació de sortides culturals, intercanvi amb altres grups de dones, participació en el  barri… l’aprenentatge de la llengua hi és present.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Cursos de llengua

Castellà: Nivell Inicial (A1.1), nivell Bàsic (A1.2) i nivell Mig (A2.1)

Català: Nivell Inicial (A1.1)

Anglès: Nivell Inicial

Alfabetització: Castellà i català

Coneixem… la societat d’acollida. 

L’aprenentatge de la llengua  ens facilita  el coneixement dels diferents aspectes  del funcionament de la societat d’acollida. Tant en el que fa referència a les pautes o codis socials, relacions familiars, maneres de pensar i viure.  Com també aspectes més pràctics i quotidians com poden ser:

 • el funcionament del sistema educatiu, participació dels pares i mares a la vida escolar…
 • les normatives  bàsiques  de convivència ciutadana i veïnal, el reciclatge de residus, ocupació de l’espai públic…
 • el funcionament del  sistema sanitari català, com i quan s’han de fer servir les diferents serveis sanitaris, primers auxilis,… Relacionat amb la salut, treballem hàbits per a una vida saludable a través de xerrades sobre alimentació, reproducció, etc, i tallers de gimnàstica correctiva.

Coneixem…. i estimem el nostre barri i la nostra  ciutat

És important conèixer el territori. Començar pel mateix barri, saber els serveis que ens ofereix, conèixer els indrets especials per passejar, per admirar, per gaudir. Fer que allò que ens és estrany esdevingui familiar… fer dels  carrers, places, parcs…. quelcom nostre. És per això que com a mínim cada dos mesos preparem i realitzem una sortida.

Algunes propostes són:

5 thoughts on “Què oferim

 1. romisanmarti Post authorReply

  Hola Merce soc la Romi! m’agrada tot lo que feu, si necesites ajudar amb el frances, o amb iniciació a internet, per exemple ensenyar a crea correos, algun blog, o xarxes socials, (pot ser ja ho feu aixo?), pero si puc m’agradaría colaborar organitzant-me el temps, podem parlar

  • Associació Intercultural Diàlegs de Dona Post authorReply

   Romi, moltes gràcies pel teu oferiment!!! És gràcies a la gent que com tu colabora desinteressadament amb la nostra associació que podem fer tantes coses.
   Un dels nostres objectius és montar una aula d’informàtica però per espai i pressupost no és possible de moment.
   No obstant ens agradaria molt que ens vinguessis a conèixer. Segur que d’una manera o altra ens podries donar un cop de mà. Si vols, pots trucar-nos al 665 875 483 i quedem per veure’ns.
   Una abraçada!!

 2. Rita Giménez Post authorReply

  Hola!
  M’encanta el que feu i com ho expliqueu!
  Formo part d’una associació que es diu Rotaract i estem portant a terme diversos projectes de voluntariat, així que si necessiteu a voluntaris per temes de classes o d’acompanyament, feu-nos-ho saber i estarem encantats de col·laborar.
  També m’agradaria convidar-vos a un acte que hi haurà divendres 1 d’abril a l’Espai Jove la Fontana, que jo presentaré, perquè és el dia de la Terra de Palestina. Ens agradaria molt tenir-vos allà!
  Moltes gràcies per la vostra feina 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *