2014

 • Desembre 2014:

  – 10 desembre. Assistència al Plenari del Consell de Dones de Ciutat Vella.
  – 
  12 desembre. Amb motiu del Dia Internacional de l’Immigrant, participació de diàlegs de dona a la xerrada-col·loqui: Dona immigrada, el repte de viure entre dues cultures. Organitzat per l’Associació Cultural Mediterrània de l’Hospitalet.
  – 16 desembre. Xerrada informativa la prevenció de la violència de gènere impartida per l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella.
  – 18 desembre. Amb motiu del Dia Internacional del Migrant participació en el col·loqui: Que n’esperen de la Catalunya del futur?, organitzat per la direcció General per a la Immigració en col·laboració amb la Fundació Paco Candel.
  – 19 desembre. Sortida cultural fi de trimestre. Visita guiada per la Barcelona Romana i Gòtica. Parada final a la tradicional Fira de Sta. Llúcia.

 • Novembre 2014:

  – 10 novembre. Participació en l’estudi d’investigació de la UB: Dona immigrada i xarxes de suport.
  – 20 novembre. Assistència a la inauguració del mercat social Hoss Intropia al Museu Marítim de Barcelona.
  – 24 novembre. Assistència a la jornada: L’acció comunitària com a base de la convivència intercultural de la Fundació Tot Raval.
  – 25 novembre. Participació de les alumnes de diàlegs de dona, amb altres associacions de dones del Raval, a l’acte d’homenatge a les víctimes de violència el marc del Dia Internacional contra la Violència vers les dones.
  –  26 novembre. Xerrada al IES Abroad sobre: La dona musulmana avui.
  – 27 novembre. Assistència a l’acte: II Àgora Ciutadana Barcelona Social. Reconeixement a diàlegs de dona en la promoció del voluntariat i la canalització del compromís social de la ciutadania.

 • Octubre 2014:

  – 6, 7 i 8 octubre. Assistència al curs de l’Observatori del Tercer Sector: La comunicació d’una Associació.
  – 9 octubre. Inauguració del curs de rebosteria: Projecte Fusió de Sucres liderat per Impulsem SCCL amb la col·laboració de diàlegs de dona.
  – 14 octubre. Visita del Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca Sr. Josep Maria Pelegrí per fer entrega de la donació de la Mostra INCAVI.
  – 18 octubre. Participació en la Jornada de la Solidaritat i presentació de diàlegs de dona a centre de llengua i cultura Oxford House.
  – 19 octubre. Participació en la Trobada d’Entitats al Moll de la Barceloneta. Activitat conjunta amb la Coordinadora de la llengua: Punt de trobada d’alumnes i voluntaris per la llengua.
  – 
  20 octubre. Assistència al Marketplace (punt de contacte entre empreses RSC i entitats socials), speakers corner i pitching.
  – 21 octubre. Participació, com a ponents, a la taula rodona de la 3a Jornada de Treball d’El comerç t’acull: Emprenedoria i autoocupació per a dones immigrants.
  – 22 octubre. Xerrada informativa, en col·laboració amb l’ICD, sobre: Primers auxilis. Què hem de fer?
  – 23 octubre. Assistència al 25è aniversari de l’ICD al Palau de la Generalitat.
  – 28 octubre. Xerrada informativa, en col·laboració amb l’ICD, sobre: Educació per una alimentació sana i saludable.

 • Setembre 2014:

  – 8, 9 i 10 setembre. Matriculacions curs 2014-15.
  – 19 setembre. 
  19 Setembre. Assistència al curs de l’Observatori del Tercer Sector: Com aconseguir complicitat social per sobreviure.
  – 20, 21 i 24 setembre. Participació en les festes de La Mercè. Estand informatiu i venda d’artesania a la Llotja de la Mostra.
  – 26 setembre. Formació a les noves professores voluntàries i primera reunió de claustre.
  – 29 setembre. Comença el curs 2014-15.
  – 
  30 setembre. Visita i sessió de treball d’una delegació de Polònia: Stowarzyszenie Solidarnosci Globalnej.

 • Juliol 2014:
  – 3 i 4 juliol. Assistència, per part de les tècniques de diàlegs, a tallers de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, organitzat per l’Observatori del tercer sector.
  – 11 juliol. Participació en la jornada: Immigració, formació i inserció laboral.
  – 12 juliol. Festa Major del Raval: La mar de flors per Festa Major. A proposta d’Impulsem i com a veïnes del barri, un grup ha participat en activitats i tallers de preparació d’elements decoratius per guarnir el carrer de Robadors i confeccionar una catifa de flors naturals.
  – 22 de juliol. IFTAR, Celebració del trencament del dejuni del Ramadà a la Rambla del Raval: acte organitzat pel Grup de Treball Interreligiós del Raval, que persegueix la integració de les diferents sensibilitats religioses que hi ha al barri i del qual forma part diàlegs de dona.
 • Juny 2014:

  – 4 juny. Visita al Poble Espanyol: Organitzat per Ravaldona (taula de les associacions de dones del Raval). Aquesta sortida s’emmarca en el nostre objectiu de convivència amb altres veïnes i coneixement de la nostra ciutat.
  – II Celebració de la Pasqua Interreligiosa al Raval: acte organitzat pel Grup de Treball Interreligiós del Raval, que persegueix la integració de les diferents sensibilitats religioses que hi ha al barri i del qual forma part diàlegs de dona.
  – 16 juny. Participació en el projecte europeu Parti GE.MI: Obrint vies de participació, mentoria i desenvolupament en habilitats per la ciutadania activa des de la perspectiva de gènere.
  – 18 juny. Cloenda de Curs 2013-2014: Acte d’acomiadament del curs. Repartiment de certificats i diplomes. Des de setembre hem tingut 167 alumnes, d’aquestes més de 120 han acabat el curs. Algunes amb assistència molt alta, hem repartit 46 diplomes amb més del 80% d’assistència. Agraïment a les professores voluntàries i berenar intercultural de comiat.
  – 19 juny. Sortida de final de curs: Passejada amb el pailebot Santa Eulàlia. Un total de 60 alumnes van gaudir d’una hora i quart de vaixell convidades pel Museu Marítim. Eren tantes les sol·licituds que vam haver de fer una selecció, el criteri va l’assistència i l’aprofitament de les classes de llengua.
  – 26 juny. Darrera reunió de RavalDona. Valoració de la sortida conjunta al Poble espanyol i del Consell de Dones previst pel setembre.

 • Maig 2014:

  – 9 maig. Jornada de treball: Llengua i socialització de les famílies nouvingudes en l’entorn educatiu, organitzat per la Direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya.
  – 15 maig. Reunió de la taula de la dona del Raval, Raval Dona. Balanç de les activitats del mes de març.
  – 21 maig. Assistència a un curs de formació: Disseny i desenvolupament de projectes amb perspectiva intercultural, impartit per l’Ajuntament de Barcelona.
  – 22 maig. Visita cultural a la Sagrada Família d’Antoni Gaudí: Primer s’ha fet un treball a classe, visionat i comentari d’un Powerpoint sobre Gaudí. Visita guiada per a 93 dones.

 • Abril 2014:

  – 1 abril. Diàlegs imparteix la xerrada La Dona i l’Islam a l’Institut Americà Abroad.
  – 11 abril. Participació en el grup de treball: Marroquins residents a Catalunya, pla Catalunya-Marroc de la direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya.
  – 23 abril. Diada de Sant Jordi. Les alumnes de diàlegs de dona van participar amb un estand a la Rambla del Raval, van vendre, a preu solidari, productes d’artesania realitzats als tallers de reciclatge per col·laborar amb la compra de material per les aules.
  – 29 abril. Reunió amb tècnics i tècniques dels Serveis Socials del Raval Nord a proposta d’aquests. Presentació del nostre programa per treballar en xarxa i derivar a usuàries.

 • Març 2014:

  – 5 març. Presentació del projecte de diàlegs de dona a una delegació vinguda des de Tunísia encapçalada pel seu alcalde.
  – 6 març. Reunió de la taula de la dona del Raval, RavalDona per ultimar totes les activitats del mes de la Dona.
  – 6 març. Coneixem el nostre entorn: Visita al Museu Marítim i les Drassanes Reials.
  – 13 març. Xerrada sobre Salut sexual i reproductiva en el marc del programa Salut Comunitària de la Fundació Tot Raval.
  – 14 març. Lectura del manifest commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Treballador Participació en la Mostra d’Artesania, organitzada per associacions i entitats de dones; intercanvi de sabers entre dones autòctones i nouvingudes.
  – 27 març. Diàlegs de dona organitza, a petició del districte de Ciutat Vella, la Festa Intercultural de la Dona al CCCB com a cloenda del mes de març. Assistència registrada 270 dones de 24 nacionalitats.
  – 28 Març. Participació en el projecte Les cultures del Raval i la gastronomia marítima del Museu Marítim. Una representació de dones marroquines de diàlegs va oferir el taller Cuina per a compartir, una “tajín” de peix a l’estil marroquí.

 • Febrer 2014:

  – 12 febrer. Participació activa a la jornada: La salut al Raval. Una mirada des del propi barri.
  – 26 febrer. Participació en el Consell de Dones de Ciutat Vella.
  – 30 febrer. Participació en la reunió de RavalDona.

 • Gener 2014:

  – 11 gener. Jornada de formació sobre Islam a Vic: La dona musulmana.
  – 12 gener. Reunió de la taula de la dona del Raval, RavalDona.
  24 gener. Participació com a ponent al curs de post grau: Formació dels nous ciutadans, llengua, cultura i participació. Mòdul: Acompanyament a la participació de les dones immigrades.
   31 gener. Celebració primer aniversari amb un acte al Centre Cívic Folch i Torres. Van assistir-hi més de cent vint persones: hi havia representacions institucionals, entitats i associacions, amics, protectors i voluntàries de diàlegs. Les alumnes van presentar l’acte i van oferir un berenar intercultural.

2013

 • Desembre 2013:

   – Convidats a Paris per METS (Mouvement Européen Travailleurs Sociaux) diàlegs de dona presenta la ponència: Comment accompagner a les femmes immigrées dans un contexte de crise économique et social.
  – Participació en un acte organitzat pel Grup interreligiós del Raval amb motiu de les festes de Nadal i en solidaritat al poble filipí. Oració comunitària per la Pau.
  – 17 i 18 Coneixent les nostres tradicions: participació de totes les dones a fer Cagar el Tió i decoració d’un gran arbre de Nadal.
  – 19 desembre visita cultural de coneixement de l’entorn amb les alumnes de les classes de llengua: Barcelona romana i medieval, barri gòtic, palau Ardiaca, Catedral, Claustre i mercat de Santa Llúcia. Fi del primer trimestre del curs 2013-14.

 • Novembre 2013:

  – Coneixent les nostres tradicions: Taller d’elaboració de panellets.
  – Participació en la reunió de la taula de la dona del Raval, RavalDona
  – 18 de novembre, diàlegs de dona, amb un grup de 26 alumnes i professores dirigeixen l’acte que, setmanalment, convoca la Plataforma contra la Violència de gènere a plaça sant Jaume en homenatge a les dones assassinades a l’Estat espanyol.
  – 25 novembre. Participació molt activa als actes organitzats a la Rambla del Raval amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les dones. Lectura de manifest, encesa d’espelmes i minut de silenci.

 • Octubre 2013:

  – Participació en la trobada d’entitats i participació en l’exposició i posterior debat: ‘’Dones que construeixen ciutat’’, organitzat pel Consell Municipal d’Immigració.
  – Participació en la taula rodonaGestió de la diversitat a la petita i mitjana empresa” organitzada per la Secretaria General per la immigració.
  – Assistència a la primera reunió de la Coordinadora de la Llengua pel curs 2013-14.

 • Setembre 2013:

  – Trasllat de local, del Carrer d’Erasme Janer a Carrer de les Tàpies (Raval sud).
  – 18,19 i 20 de setembre formalització de matrícules curs 2013-2014.
  Reunió del claustre de professores voluntàries per ultimar preparatius del curs.
  – 30 de setembre comença el curs: classes de castellà, català, alfabetització i tallers de gimnàstica correctiva i artesania amb materials de reciclatge.

 • Juliol 2013:

   – 1, 2, 3 i 4 juliol Preinscripcions pel curs 2013-2014

 • Juny 2013:

  – Visita a l’exposició de la Fundació Dexeus: Dones avui al Museu Marítim. (Sobre la salut sexual de la dona, prèviament treballat a l’aula).
  –  Xerrada i powerpoint sobre Alimentació sana com a complement al taller de gimnàstica correctiva. – Festa final de curs, entrega de certificats i diplomes. Berenar intercultural, ball i festa.
  – Sortida de cloenda del curs (coneixement de l’entorn) pícnic, dones i nens amb professores, al Laberint d’Horta.

 • Maig- juny 2013:

  Diàlegs de dona participa en la inauguració de la Mostra de Turisme Juvenil de Barcelona (àrea de joventut) impartint una xerrada: Visita el Marroc, val la pena!
  – Participem en la confecció de Catifes de Flors, 8 catifes inspirades en l’obra de Joan Miró, amb les entitats i amb les veïnes i veïns del barri. (31 de maig i 1 de juny)

 • Abril 2013:

   – Xerrada i posterior debat sobre Dona musulmana avui impartida per diàlegs de dona a un grup d’alumnes de la Universitat Americana de Barcelona
  – Participem en el projecte del Museu Marítim: Les cultures al Raval i la gastronomia marítima
  – Participem en la Diada de Sant Jordi a la Rambla del Raval amb un estand informatiu, venda d’artesania amb materials reciclats (tot realitzat per les nostres alumnes) i tallers per a nens.
  – Comencen les sessions de gimnàstica correctiva: cuidem la nostra salut!

 • Març 2013:

  – Festa Intercultural de la Dona al CCCB el 20 de març, amb l’assistència de 237 dones de 22 nacionalitats, en el marc dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona Treballadora.
   Participem en la Mostra d’artesania a la Rambla del Raval.

 • Febrer 2013:

  – Formem part de: Consell de Dones de districte, Ravaldona (taula d’entitats de Dona del Raval), Amics protectors de la Fundació Tot Raval, Plataforma Unitària contra la Violència de gènere, xarxa Antirumors del Ajuntament de Barcelona, Xarxa d’Acollida de Barcelona (Coordinadora de la Llengua)…
  Diàlegs de dona imparteix una xerrada de formació per a tècnics d’Educació Social sobre: Acompanyament a la participació de les dones immigrades, a proposta de la Coordinadora de la Llengua.
  – Comencem els tallers d’artesania amb materials reciclats.

 • Gener 2013:

  – Assemblea constitucional de l’Associació Intercultural diàlegs de dona. Presentació de l’associació a les tècniques de barri i districte i a les entitats del barri.
  – Comencem les classes de Llengua, Alfabetització i Coneixement de l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *